Dušená krůtí stehna se žampiony
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Krůtí stehna |
2 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Menší krůtí stehna vykostíme a nasekáme na větší kusy.
- V kastrolu rozpálíme sádlo, osolené porce krůty ze všech stran rychle opečeme. Poté přendáme do jiné nádoby, na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme 250 ml vody, rozmícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka.
- Vložíme zpět opečené maso, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve středně vyhřáté troubě.
- Žampiony očistíme, pokrájíme na kostičky a smažíme na másle. Osolíme, opepříme a navršíme na maso.
- Podáváme posypané sekanou petrželkou.