Dušená krůtí stehna se žampiony

Ingredience


Cibule 1 ks
Krůtí stehna 2 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 250 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Menší krůtí stehna vykostíme a nasekáme na větší kusy.
  2. V kastrolu rozpálíme sádlo, osolené porce krůty ze všech stran rychle opečeme. Poté přendáme do jiné nádoby, na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme 250 ml vody, rozmícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka.
  3. Vložíme zpět opečené maso, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve středně vyhřáté troubě.
  4. Žampiony očistíme, pokrájíme na kostičky a smažíme na másle. Osolíme, opepříme a navršíme na maso.
  5. Podáváme posypané sekanou petrželkou.