Šunkové krůtí řízky

Ingredience


Krůtí prsa 600 g
Máslo čerstvé 80 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 120 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka uzená 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí prsa nařežeme na 8 malých řízků. Naklepeme je, každý řízek potřeme z jedné strany rozšlehaným vejcem. Na namazanou stranu poloviny řízků položíme silnější plátek šunky, o něco menší, než je řízek. Poté je poprášíme paprikou, na šunku položíme potřenou stranou druhý řízek.
  2. Sklepneme lehce k sobě, osolíme a prudce opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.
  3. Hotové řízky klademe na talíře, do šťávy přidáme 2 lžíce vody, povaříme, poté zašleháme máslo.
  4. Řízky přelijeme šťávou a posypeme petrželovou natí.