Šunkové krůtí řízky
Ingredience
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka uzená |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí prsa nařežeme na 8 malých řízků. Naklepeme je, každý řízek potřeme z jedné strany rozšlehaným vejcem. Na namazanou stranu poloviny řízků položíme silnější plátek šunky, o něco menší, než je řízek. Poté je poprášíme paprikou, na šunku položíme potřenou stranou druhý řízek.
- Sklepneme lehce k sobě, osolíme a prudce opečeme z obou stran na rozpáleném sádle.
- Hotové řízky klademe na talíře, do šťávy přidáme 2 lžíce vody, povaříme, poté zašleháme máslo.
- Řízky přelijeme šťávou a posypeme petrželovou natí.