Kakaové lanýže

Ingredience


Čokoláda hořká 250 g
Cukr krupice 150 g
Cukr vanilka 20 g
Kakao 40 g
Máslo čerstvé 200 g
Rum 30 ml
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku vlijeme smetanu, přisypeme cukr, vanilkový cukr a vložíme na kousky nakrájené máslo. Na mírném ohni za stálého míchání zahříváme, než se rozpustí máslo a cukry. Ihned stáhneme ze sporáku, přidáme na kousky pokrájenou čokoládu, rum a mícháme opět do rozpuštění čokolády. Směs vložíme na celou noc do lednice ztuhnout.
  2. Kakao dáme do hlubokého talíře. Z tuhé směsi bereme malé kousky, které pomoci dlaní tvarujeme do malých kuliček, obalujeme v kakau a skládáme do malých papírových košíčků.