Kakaové lanýže
Ingredience
Čokoláda hořká |
250 g |
Cukr krupice |
150 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kakao |
40 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Rum |
30 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Do kastrůlku vlijeme smetanu, přisypeme cukr, vanilkový cukr a vložíme na kousky nakrájené máslo. Na mírném ohni za stálého míchání zahříváme, než se rozpustí máslo a cukry. Ihned stáhneme ze sporáku, přidáme na kousky pokrájenou čokoládu, rum a mícháme opět do rozpuštění čokolády. Směs vložíme na celou noc do lednice ztuhnout.
- Kakao dáme do hlubokého talíře. Z tuhé směsi bereme malé kousky, které pomoci dlaní tvarujeme do malých kuliček, obalujeme v kakau a skládáme do malých papírových košíčků.