Zimní polévka zeleninová

Ingredience


Cibule 1 ks
Libeček 5 g
Olej slunečnicový 90 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 10 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vegeta 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 1.5 l
Zeleninová směs jarní - mražená 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny konzumní 150 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, na malé kostičky nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na 70 ml oleje. Přidáme zeleninu a opět za častého míchání smažíme tak dlouho, až začne zelenina měknout. Vše zalijeme teplou vodou, polévku osolíme, přidáme celou petrželovou nať, libeček, Vegetu a pod poklicí povaříme do úplného změknutí zeleniny. Do hotové polévky vlijeme 2 lžíce oleje, podle chuti opepříme, ještě dle potřeby dosolíme a stáhneme ze sporáku. Z polévky vidličkou vybereme petrželovou nať a libeček, které vyhodíme.
  2. Do hrnce s osolenou vroucí vodou vložíme těstoviny. Uvaříme je podle návodu na sáčku, scedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme v cedníku okapat.
  3. Těsně před podáváním na hluboké talíře podle porcí rozdělíme těstoviny a následně je zalijeme hodně horkou polévkou.