Zimní polévka zeleninová
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Libeček |
5 g |
Olej slunečnicový |
90 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vegeta |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.5 l |
Zeleninová směs jarní - mražená |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny konzumní |
150 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, na malé kostičky nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na 70 ml oleje. Přidáme zeleninu a opět za častého míchání smažíme tak dlouho, až začne zelenina měknout. Vše zalijeme teplou vodou, polévku osolíme, přidáme celou petrželovou nať, libeček, Vegetu a pod poklicí povaříme do úplného změknutí zeleniny. Do hotové polévky vlijeme 2 lžíce oleje, podle chuti opepříme, ještě dle potřeby dosolíme a stáhneme ze sporáku. Z polévky vidličkou vybereme petrželovou nať a libeček, které vyhodíme.
- Do hrnce s osolenou vroucí vodou vložíme těstoviny. Uvaříme je podle návodu na sáčku, scedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme v cedníku okapat.
- Těsně před podáváním na hluboké talíře podle porcí rozdělíme těstoviny a následně je zalijeme hodně horkou polévkou.