Knedlíky z mikrovlnné trouby
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka polohrubá |
250 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Petržel - nať |
10 g |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na centimetrové kousky pokrájené rohlíky dáme do misky. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, nasekanou petrželovou nať a sůl. Rozklepneme vejce, přilijeme vlažné mléko, dřevěnou vařečkou vypracujeme polotekuté těsto.
- Do čtyř vhodných hrnků vlijeme po lžíci oleje, mašlovačkou rozetřeme po stěnách hrníčků. Naplníme do dvou třetin připraveným těstem a hrnky naskládáme do mikrovlnné trouby. Výkon nastavíme na 700 W a necháme troubu 8 minut zapnutou. Vpíchneme do jednoho z knedlíků až na dno dřevěnou špejli. Pokud je špejle čistá (bez zůstatku těsta), jsou knedlíky hotové.
- Hotové knedlíky nožem ořízneme po vnějších stěnách hrnku, poté je vyklopíme. Ještě teplé knedlíky nakrájíme ostrým nožem na kolečka a ihned podáváme.