Bramborové knedlíky ve slupce

Ingredience


Brambory 1 kg
Krupice dětská 450 g
Sůl 3 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 6 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté brambory ve slupkou vaříme ve 3 litrech osolené vody přibližně 25 minut (do měkka). Poté je scedíme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory i se slupkou nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme krupici, rozklepneme vejce, lžičku solí a rukama zpracujeme na tuhé těsto.
  2. Do velkého nízkého hrnce vlijeme 3 l vody, osolíme, pomalu přivedeme k varu.
  3. Dobře propracované těsto ihned rozdělíme na tři stejné díly. Vložíme opatrně do vroucí osolené vody, když klesnou na dno hrnce, opatrně je odlepíme. Knedlíky při vaření občas propíchneme nebo obracíme po 20 minutách.
  4. Uvařené knedlíky opatrně vybereme z vody, opět propíchneme a necháme dobře okapat. Nakrájíme ostrým nožem na kolečka.