Dušené zelí kysané na sádle

Dušené zelí kysané na sádle - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kmín celý 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Zelí bílé - sterilizované 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sádlo vložíe do hrnce, rozpálíme, vložíme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, dobře promícháme, přidáme kmín a přimícháme nescezené zelí. Vše důkladně promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme přibližně 15 - 20 minut. Po dobu dušení občas promícháváme.
  2. Hotové zelí dochutíme solí, pepřem, podle potřeby cukrem a odstavíme ze sporáku.