Dušené zelí kysané na sádle
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí bílé - sterilizované |
500 g |
-
Doba přípravy: 4 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sádlo vložíe do hrnce, rozpálíme, vložíme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, dobře promícháme, přidáme kmín a přimícháme nescezené zelí. Vše důkladně promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme přibližně 15 - 20 minut. Po dobu dušení občas promícháváme.
- Hotové zelí dochutíme solí, pepřem, podle potřeby cukrem a odstavíme ze sporáku.