Sýrové Fondue s pečívem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb konzumní 8 krajíc
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
Sýr Moravský bochník 45% 200 g
Víno bílé 2 dl
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýry Ementál i Moravský bochník nastrouháme na struhadle. Poté vložíme sýry do speciálního hrnce na přípravu fondue, přidáme prolisovaný česnek a pomalu zahříváme. Přilijeme víno, dále zahříváme do úplného rozpuštění sýra.
  2. Bramborový škrob smícháme s vodou, vlijeme do rozpuštěného sýra, tak získáme hladké fondue.
  3. Bílé pečivo, pokrájené na kostičky o velikosti jednoho sousta vložíme do košíčku, přidáme špejle a fondue postavíme na stůl. Porce si každý připravuje sám.