Sýrové Fondue s pečívem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb konzumní |
8 krajíc |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Sýr Moravský bochník 45% |
200 g |
Víno bílé |
2 dl |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sýry Ementál i Moravský bochník nastrouháme na struhadle. Poté vložíme sýry do speciálního hrnce na přípravu fondue, přidáme prolisovaný česnek a pomalu zahříváme. Přilijeme víno, dále zahříváme do úplného rozpuštění sýra.
- Bramborový škrob smícháme s vodou, vlijeme do rozpuštěného sýra, tak získáme hladké fondue.
- Bílé pečivo, pokrájené na kostičky o velikosti jednoho sousta vložíme do košíčku, přidáme špejle a fondue postavíme na stůl. Porce si každý připravuje sám.