Pikantní krůtí směs
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
2 ks |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
400 g |
Okurky |
2 ks |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
120 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli, česnek a kyselé okurky oloupeme, cibuli a feferonky nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.
- Z krůtích prsou nakrájíme přes vlákna plátky, lehce je naklepeme, nakrájíme na proužky a osolíme.
- Na pánvi rozpálíme sádlo, maso prudce opečeme, přidáme cibuli, zasmahneme, nakonec přidáme česnek, feferonky, okurky a kečup, zalijeme bílým vínem a krátce povaříme.
- Hotovou směs posypeme sekanou petrželkou a podáváme.