Makaróny se šunkou a vejci

Ingredience


Špagety, Makarony 250 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
Šunka uzená 250 g
Voda pitná 3 l
Hořčice v prášku 1 kávová lžička
Pečivo pšeničné běžné máslové 4 ks
Pepř bílý 3 špetka
Smetana 16% (pochoutková) 2.5 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větším hrnci přivedeme k varu asi 2-3 litry vody s 0.5 lžíce soli. Makaróny vložíme do vroucí vody a pomalu za častého promíchání vaříme přibližně 20 minut (vždy se řídíme návodem na obalu.) Uvařené makaróny scedíme a necháme vychladnout. Poté je pokrájíme na menší kousky. Šunku nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Vejce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme je naměkko. Vaříme přibližně 4-5 minut. Poté je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a žloutky dáme do mísy. Bílky posekáme nadrobno a odložíme do misky. K žloutkům přidáme práškovou hořčici, majonézu, sůl, pepř a utřeme je do hladké kašičky.
  3. Přidáme zakysanou smetanu a znovu žloutky dobře promícháme. Přidáme bílky, makaróny se šunkou, zlehka promícháme, necháme v chladničce asi 10-15 minut. Salát podáváme samostatně nebo s pečivem.