Makaróny se šunkou a vejci
Ingredience
Špagety, Makarony |
250 g |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Šunka uzená |
250 g |
Voda pitná |
3 l |
Hořčice v prášku |
1 kávová lžička |
Pečivo pšeničné běžné máslové |
4 ks |
Pepř bílý |
3 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
2.5 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větším hrnci přivedeme k varu asi 2-3 litry vody s 0.5 lžíce soli. Makaróny vložíme do vroucí vody a pomalu za častého promíchání vaříme přibližně 20 minut (vždy se řídíme návodem na obalu.) Uvařené makaróny scedíme a necháme vychladnout. Poté je pokrájíme na menší kousky. Šunku nakrájíme na tenké nudličky.
- Vejce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme je naměkko. Vaříme přibližně 4-5 minut. Poté je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a žloutky dáme do mísy. Bílky posekáme nadrobno a odložíme do misky. K žloutkům přidáme práškovou hořčici, majonézu, sůl, pepř a utřeme je do hladké kašičky.
- Přidáme zakysanou smetanu a znovu žloutky dobře promícháme. Přidáme bílky, makaróny se šunkou, zlehka promícháme, necháme v chladničce asi 10-15 minut. Salát podáváme samostatně nebo s pečivem.