Krůtí plátky Argenteuil
Ingredience
Brambory pečené |
400 g |
Chřest sterilovaný |
430 g |
Krůtí prsa |
400 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
80 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
3 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme přes vlákna na 4 řízky, hodně je naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou.
- Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.
- Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme a dáme do vlažné vody, aby neoschla.
- Na rozpáleném oleji opečeme dozlatova krůtí řízky spolu s chřestem.
- Na talíři řízky obložíme chřestem a pečenými bramborami, na maso položíme okapaná vejce.
- Do pánve přidáme 2 lžíce vody, povaříme a mimo plotnu vmícháme máslo. Šťávu přisolíme a vše přelijeme, podáváme posypané sekanou pažitkou.