Krůtí plátky Argenteuil

Ingredience


Brambory pečené 400 g
Chřest sterilovaný 430 g
Krůtí prsa 400 g
Máslo čerstvé 80 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 80 g
Pažitka 2 polévková lžíce
Sůl 3 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1.5 l
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme přes vlákna na 4 řízky, hodně je naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou.
  2. Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.
  3. Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme a dáme do vlažné vody, aby neoschla.
  4. Na rozpáleném oleji opečeme dozlatova krůtí řízky spolu s chřestem.
  5. Na talíři řízky obložíme chřestem a pečenými bramborami, na maso položíme okapaná vejce.
  6. Do pánve přidáme 2 lžíce vody, povaříme a mimo plotnu vmícháme máslo. Šťávu přisolíme a vše přelijeme, podáváme posypané sekanou pažitkou.