Polévka s masovými knedlíčky

Polévka s masovými knedlíčky - obrázek

Ingredience


Glutasol 20 g
Mrkev kořen 100 g
Muškátový květ 5 g
Omáčka sójová 60 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 10 g
Pórek 200 g
Solamyl 100 g
Sůl 30 g
Vejce slepičí 120 g
Vepřový ořez 400 g
Víno bílé 160 ml
Vývar z hovězích kostí 1800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, polovinu vína, muškátový květ, sójovou omáčku, solamyl a vejce. Vše dobře promícháme a z hmoty tvoříme kuličky, které vaříme ve vývaru spolu s jemně nakrájenou mrkví a pórkem.
  2. Vývar ochutíme zbylým vínem, glutasolem a mletým pepřem. Vše ještě krátce povaříme.
  3. Při podávání do každé porce vkládáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.