Polévka s masovými knedlíčky
Ingredience
Glutasol |
20 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Muškátový květ |
5 g |
Omáčka sójová |
60 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
Pórek |
200 g |
Solamyl |
100 g |
Sůl |
30 g |
Vejce slepičí |
120 g |
Vepřový ořez |
400 g |
Víno bílé |
160 ml |
Vývar z hovězích kostí |
1800 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřové maso opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, polovinu vína, muškátový květ, sójovou omáčku, solamyl a vejce. Vše dobře promícháme a z hmoty tvoříme kuličky, které vaříme ve vývaru spolu s jemně nakrájenou mrkví a pórkem.
- Vývar ochutíme zbylým vínem, glutasolem a mletým pepřem. Vše ještě krátce povaříme.
- Při podávání do každé porce vkládáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.