Flambovaná holoubata
Ingredience
Hranolky |
400 g |
Máslo čerstvé |
160 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Holub |
800 g |
Koňak Armaňak |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykuchané holuby očistíme, opláchneme, osušíme, odsekneme křídla, tělíčka převážeme nití a osolíme.
- Na větší pánvi rozpálíme 150 g másla, ve kterém holuby dorůžova opečeme. Přelijeme koňakem a zapálíme. Pánev s holoubaty přendáme do středně vyhřáté trouby, kde ještě cca 20 minut pečeme. Při pečení občas podléváme vlastní šťávou.
- Hotové holuby vyndáme z trouby, zbavíme nití, rozsekneme napůl a potřeme máslem.
- Na talíři je podlijeme vlastní šťávou a podáváme se smaženými bramborovými hranolky.