Flambovaná holoubata

Ingredience


Hranolky 400 g
Máslo čerstvé 160 g
Sůl 1 polévková lžíce
Holub 800 g
Koňak Armaňak 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchané holuby očistíme, opláchneme, osušíme, odsekneme křídla, tělíčka převážeme nití a osolíme.
  2. Na větší pánvi rozpálíme 150 g másla, ve kterém holuby dorůžova opečeme. Přelijeme koňakem a zapálíme. Pánev s holoubaty přendáme do středně vyhřáté trouby, kde ještě cca 20 minut pečeme. Při pečení občas podléváme vlastní šťávou.
  3. Hotové holuby vyndáme z trouby, zbavíme nití, rozsekneme napůl a potřeme máslem.
  4. Na talíři je podlijeme vlastní šťávou a podáváme se smaženými bramborovými hranolky.