Drůbková nasládlá polévka se sušenými švestkami

Ingredience


Celer bulvový 200 g
Cukr krupice 1.5 kávová lžička
Husí drůbky 300 g
Jablka 3 ks
Kachní drůbky 300 g
Mrkev kořen 2 ks
Ocet kvasný lihový 0.5 polévková lžíce
Pórek 200 g
Voda pitná 1.5 l
Švestky sušené 100 g
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené vypeckované švestky omyjeme a dáme do misky. Zalijeme je 2 dl vody a necháme namočené asi 30 minut. Oloupeme a omyjeme mrkev, celer a jablka, které zbavíme jadřinců. Vše pokrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme pórek, podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky.
  2. Drůbky z kachny a husy (srdíčko, žaludek, krky) omyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a pomalu je přivedeme k varu. Zvolna je vaříme asi 20 minut, pokud se na začátku utvoří pěna, odebereme ji. Přidáme zeleninu, ovoce a a vaříme dalších 10-15 minut doměkka. Polévku dochutíme cukrem, octem a servírujeme.