Drůbková nasládlá polévka se sušenými švestkami
Ingredience
Celer bulvový |
200 g |
Cukr krupice |
1.5 kávová lžička |
Husí drůbky |
300 g |
Jablka |
3 ks |
Kachní drůbky |
300 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ocet kvasný lihový |
0.5 polévková lžíce |
Pórek |
200 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Švestky sušené |
100 g |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Sušené vypeckované švestky omyjeme a dáme do misky. Zalijeme je 2 dl vody a necháme namočené asi 30 minut. Oloupeme a omyjeme mrkev, celer a jablka, které zbavíme jadřinců. Vše pokrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme pórek, podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky.
- Drůbky z kachny a husy (srdíčko, žaludek, krky) omyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a pomalu je přivedeme k varu. Zvolna je vaříme asi 20 minut, pokud se na začátku utvoří pěna, odebereme ji. Přidáme zeleninu, ovoce a a vaříme dalších 10-15 minut doměkka. Polévku dochutíme cukrem, octem a servírujeme.