Bílé košíčky s oříšky
Ingredience
Čokoláda bílá |
200 g |
Cukr krupice |
200 g |
Ořechy lískové |
50 g |
Oříšky makadamové |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- V teflonové pánvi rozpustíme bílou čokoládu. Bílé papírové košíčky vymažeme štětcem vnitřek košíčků. Potřeme jak stěny košíčků, tak dno a ihned vložíme čokoládu ztuhnout do mrazáku. Tento postup opakujeme 3x, můžeme opakovat i 4x.
- Po posledním natření čokoládou a zatuhnutí v mrazáku opatrně odloupneme papírové košíčky.
- Do pánve vsypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat, přilijeme teplou smetanu a chvilku povaříme. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a potom úplně vychladíme v mrazáku.
- Lžící nalijeme vychlazený karamel na dno košíčku. Na karamel dáme opražené oříšky.