Čokoládové lanýžky v bílé polevě
Ingredience
Čokoláda hořká |
250 g |
Čokoláda mléčná |
300 g |
Cukr krupice |
90 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Poleva čokoládová |
250 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Poleva čokoládová bílá |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- Ve vhodném kastrůlku svaříme smetanu se solí a cukrem. Přidáme vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku, chvilku povaříme. Nakonec do směsi přimícháme nahrubo nastrouhanou hořkou a mléčnou čokoládu. Necháme vychladnout při pokojové teplotě.
- Do vychladlé směsi vložíme na kousky nakrájené změklé máslo a za stálého šlehání metličkou vyšleháme hladkou hmotu. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme připravenou hmotou a na pečící papír nastříkáme kopečky, které necháme v lednici ztuhnout.
- Ztuhlé kopečky obalíme v rozpuštěné čokoládové polevě, skládáme je na kovovou mřížku, necháme okapat a ztuhnout čokoládu v lednici, anebo volně. Nakonec lanýžky ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a pokládáme je do bílých papírových košíčků.