Čokoládové lanýžky v bílé polevě

Ingredience


Čokoláda hořká 250 g
Čokoláda mléčná 300 g
Cukr krupice 90 g
Máslo čerstvé 250 g
Poleva čokoládová 250 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Sůl 1 špetka
Vanilkový lusk 1 ks
Poleva čokoládová bílá 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vhodném kastrůlku svaříme smetanu se solí a cukrem. Přidáme vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku, chvilku povaříme. Nakonec do směsi přimícháme nahrubo nastrouhanou hořkou a mléčnou čokoládu. Necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  2. Do vychladlé směsi vložíme na kousky nakrájené změklé máslo a za stálého šlehání metličkou vyšleháme hladkou hmotu. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme připravenou hmotou a na pečící papír nastříkáme kopečky, které necháme v lednici ztuhnout.
  3. Ztuhlé kopečky obalíme v rozpuštěné čokoládové polevě, skládáme je na kovovou mřížku, necháme okapat a ztuhnout čokoládu v lednici, anebo volně. Nakonec lanýžky ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a pokládáme je do bílých papírových košíčků.