Sytá polévka s vepřovým bůčkem a kapustou

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 4 krajíc
Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 350 g
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vepřový bok 500 g
Voda pitná 1.3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový prorostlý bůček omyjeme, dáme do hrnce se studenou vodou a pomalu přivedeme k varu. Jakmile se začne polévka vařit, snížíme teplotu a pod pokličkou maso vaříme pomalu 1 hodinu.
  2. Do polévky přidáme sůl, celý pepř, celou očištěnou cibuli a nové koření. Očištěnou kapustu nakrájíme na nudličky. Přibližně po 45 minutách vaření, vyjmeme cibuli a koření. Do polévky doložíme kapustu, petrželku a vaříme společně s bůčkem doměkka.
  3. Uvařené maso vyjmeme z polévky, pokrájíme ho na porce a rozdělíme ho na malé talířky. Do hlubokých talířů nalijeme polévku, kterou servírujeme zároveň s masem. K polévce a masu podáváme bílý chléb.