Telecí knedlíčky - zavářka do polévky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Telecí plec |
250 g |
Vepřová plec |
250 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Strouhanka |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Telecí maso a vepřovou plec omyjeme, nakrájíme na menší kousky a jemně pomeleme na masovém strojku. Očištěnou cibuli nastrouháme a stroužek česneku prolisujeme.
- Mleté maso v míse smícháme s čerstvou strouhankou, cibulí, česnekem, smetanou, solí a čerstvě pomletým pepřem. Lžičkou vykrojíme malé hromádky ze kterých utvoříme malé kulaté knedlíčky. Knedlíčky použijeme jako zavářku do polévky. Vaříme je pouze 3-5 minut, podle velikosti, ve vodě osolené mořskou solí.