Telecí knedlíčky - zavářka do polévky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Sůl 1.5 kávová lžička
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Telecí plec 250 g
Vepřová plec 250 g
Voda pitná 1.5 l
Strouhanka 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso a vepřovou plec omyjeme, nakrájíme na menší kousky a jemně pomeleme na masovém strojku. Očištěnou cibuli nastrouháme a stroužek česneku prolisujeme.
  2. Mleté maso v míse smícháme s čerstvou strouhankou, cibulí, česnekem, smetanou, solí a čerstvě pomletým pepřem. Lžičkou vykrojíme malé hromádky ze kterých utvoříme malé kulaté knedlíčky. Knedlíčky použijeme jako zavářku do polévky. Vaříme je pouze 3-5 minut, podle velikosti, ve vodě osolené mořskou solí.