Ananasové želé
Ingredience
Ananas |
1 ks |
Cukr třtinový |
100 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Voda pitná |
3 dl |
Želé dortové |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky želé dáme do vhodné nádoby, zalijeme 1 dl studené vody, necháme nabobtnat 10-15 minut. Potom ji za stálého míchání povaříme do rozpuštění.
- Oloupaný a očištěný ananas nakrájíme na malé kousky. Půlku dáme do kastrůlku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, zalijeme zbylou studenou vodou a za občasného promíchání, povaříme doměkka.
- Měkký ananas rozmixujeme, propasírujeme přes sítko a vrátíme do kastrůlku. Následovně smícháme se želatinou. Zbylou půlku nakrájeného ananasu rozdělíme do 4 vysokých skleniček doplníme připraveným želé a dáme ztuhnout do lednice.
- Těsně před podáváním každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.