Ananasové želé

Ingredience


Ananas 1 ks
Cukr třtinový 100 g
Cukr vanilka 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Voda pitná 3 dl
Želé dortové 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky želé dáme do vhodné nádoby, zalijeme 1 dl studené vody, necháme nabobtnat 10-15 minut. Potom ji za stálého míchání povaříme do rozpuštění.
  2. Oloupaný a očištěný ananas nakrájíme na malé kousky. Půlku dáme do kastrůlku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, zalijeme zbylou studenou vodou a za občasného promíchání, povaříme doměkka.
  3. Měkký ananas rozmixujeme, propasírujeme přes sítko a vrátíme do kastrůlku. Následovně smícháme se želatinou. Zbylou půlku nakrájeného ananasu rozdělíme do 4 vysokých skleniček doplníme připraveným želé a dáme ztuhnout do lednice.
  4. Těsně před podáváním každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.