Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Cukr vanilka |
40 g |
Jahody zahradní |
500 g |
Poleva čokoládová |
100 g |
Pudinkový prášek - vanilkový |
30 g |
Voda pitná |
2 dl |
Smetana ke šlehání 31% |
250 ml |
Zmrzlina vanilková |
1 balení |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný ve studené vodě. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku.
- Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch želé položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.