Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Cukr vanilka |
40 g |
Jahody zahradní |
500 g |
Poleva čokoládová |
100 g |
Pudinkový prášek - vanilkový |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Voda pitná |
3 dl |
Zmrzlina vanilková |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme 2 dl studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný v 1 dl studené vody. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku.
- Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch žele položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.