Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Cukr vanilka 40 g
Jahody zahradní 500 g
Poleva čokoládová 100 g
Pudinkový prášek - vanilkový 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Voda pitná 3 dl
Zmrzlina vanilková 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme 2 dl studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný v 1 dl studené vody. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku.
  2. Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch žele položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.