Rajská polévka s vývarem z kostí
Ingredience
Brambory |
350 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Kosti hovězí řídké |
1 kg |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pórek |
200 g |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí kosti na polévku dobře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme k varu. Do polévky dáme sůl, pepř a budeme ji zvolna vařit celkem 1,5 hodiny. Polévka by měla jen mírně probublávat. Poté ji scedíme přes jemné síto do druhého hrnce a opět přivedeme k varu.
- Očistíme a omyjeme pórky, cibuli, brambory a ještě omyjeme rajčata. Zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme je do polévky. Zeleninu vaříme minimálně 30 minut. Když je měkká, polévku znovu scedíme a všechnu zeleninu rozmixujeme a vrátíme do vývaru. Promícháme, dochutíme solí, pepřem, případně i cukrem a podáváme.