Kaštanový puding s pomerančovým likérem

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 20 g
Kaštany jedlé 500 g
Likér pomerančový 1 dl
Maizena - kukuřičný škrob 3 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 4 dl
Voda pitná 1 l
Cukr vanilka 20 g
Likér pomerančový 60 ml
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kaštany nařízneme, vložíme je do vroucí vody a povaříme 10-13 minut. Potom je scedíme, a ještě teplé, spolu s medem rozmixujeme. Přilijeme mléko, cukr, vanilkový cukr, na mírném ohni povaříme dalších 10 minut.
  2. Přilijeme škrobovou moučku rozmíchanou v 1 dl studené vody, povaříme ještě 2-3 minuty a stáhneme ze sporáku. Do teplých kaštanů vlijeme pomerančový likér, dobře promícháme. Teplý puding rozdělíme do mističek a vložíme do lednice vychladnout.
  3. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou těsně před podáváním ozdobíme každou porci vychladlého pudingu. Nakonec šlehačku polijeme pomerančovým likérem a podáváme.