Kaštanový puding s pomerančovým likérem
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kaštany jedlé |
500 g |
Likér pomerančový |
1 dl |
Maizena - kukuřičný škrob |
3 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
4 dl |
Voda pitná |
1 l |
Cukr vanilka |
20 g |
Likér pomerančový |
60 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kaštany nařízneme, vložíme je do vroucí vody a povaříme 10-13 minut. Potom je scedíme, a ještě teplé, spolu s medem rozmixujeme. Přilijeme mléko, cukr, vanilkový cukr, na mírném ohni povaříme dalších 10 minut.
- Přilijeme škrobovou moučku rozmíchanou v 1 dl studené vody, povaříme ještě 2-3 minuty a stáhneme ze sporáku. Do teplých kaštanů vlijeme pomerančový likér, dobře promícháme. Teplý puding rozdělíme do mističek a vložíme do lednice vychladnout.
- Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou těsně před podáváním ozdobíme každou porci vychladlého pudingu. Nakonec šlehačku polijeme pomerančovým likérem a podáváme.