Pudink ze žloutků s ovocem

Ingredience


Cukr krupice 70 g
Cukr vanilka 20 g
Jahody zahradní 100 g
Koňak vaječný 1 dl
Maliny 100 g
Mléko polotučné 2 dl
Smetana 33% (šlehačka) 150 g
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky dáme do vhodné nádoby, a spolu s cukrem metlou vyšleháme do pěny. Potom nádobu se žloutky položíme do vodní, horké lázně, vložíme vyškrábanou vanilkovou dřeň. Za stálého šlehaní nad párou šleháme do zahoustnutí. Opět za stálého míchání, postupně přiléváme smetanu, šleháme přibližně 10 minut na lesklou a hladkou hmotu a odstavíme z ohně.
  2. Do teplé žloutkové hmoty, přilijeme mléko s vanilkovým cukrem a dobře promícháme. Na dno dvou pudinkových mističek nalijeme vaječný koňák. Na něj rozlijeme teplý pudink a vložíme do lednice vychladnout.
  3. Těsně před podáváním pudinkové porce ozdobíme čerstvými malinami, jahodami a podáváme.