Pudink ze žloutků s ovocem
Ingredience
Cukr krupice |
70 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Jahody zahradní |
100 g |
Koňak vaječný |
1 dl |
Maliny |
100 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 g |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky dáme do vhodné nádoby, a spolu s cukrem metlou vyšleháme do pěny. Potom nádobu se žloutky položíme do vodní, horké lázně, vložíme vyškrábanou vanilkovou dřeň. Za stálého šlehaní nad párou šleháme do zahoustnutí. Opět za stálého míchání, postupně přiléváme smetanu, šleháme přibližně 10 minut na lesklou a hladkou hmotu a odstavíme z ohně.
- Do teplé žloutkové hmoty, přilijeme mléko s vanilkovým cukrem a dobře promícháme. Na dno dvou pudinkových mističek nalijeme vaječný koňák. Na něj rozlijeme teplý pudink a vložíme do lednice vychladnout.
- Těsně před podáváním pudinkové porce ozdobíme čerstvými malinami, jahodami a podáváme.