Mandlový pudink pečený
Ingredience
Brandy |
50 ml |
Citrony |
1 ks |
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr třtinový |
40 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Krupice dětská |
60 g |
Mandle |
350 g |
Máslo čerstvé |
170 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jemně pomleté mandle 200 g smícháme s rozpuštěným 130 g máslem. Přilijeme 50 g smetany, vanilkový cukr, citrónovou kůru a šťávu z jednoho citrónu, nakonec vlijeme brandy a vše dobře promícháme.
- Celá vejce a dva žloutky dáme do misky, přisypeme cukr a utřeme na hladkou pěnu, kterou přimícháme do mandlové hmoty. Nakonec přisypeme krupici a vše důkladně promícháme.
- Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, posypeme třtinovým cukrem a připravenou hmotu vlijeme do mísy. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C, 40-45 minut.
- Po upečení necháme mírně vychladnout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé dezertní talíře. Každou porci těsně před podáváním ozdobíme ze 200 g smetany vyšlehanou šlehačkou a posypeme zbylými pomletými mandlemi.