Borůvková rychlá pěna

Ingredience


Ananas 100 g
Borůvky 200 g
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Cukr vanilka 20 g
Máta 3 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Sirup javorový 50 ml
Smetana 33% (šlehačka) 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné borůvky opláchneme pod studenou tekoucí vodou a spolu s cukrem, medem a vanilkovým cukrem rozmixujeme. Přecedíme přes sítko. Šťávu smícháme spolu se smetanou a naplníme šlehačkovou láhev. Na lahev našroubujeme bombičku, párkrát dobře protřeseme a necháme v lednici dobře vychladnout. Můžeme nechat v lednici 30 minut i více.
  2. Vychlazenou pěnu nastříkáme do pudinkových mističek, ozdobíme ovocem podle vlastní fantazie, například na malé kousky nakrájeným ananasem.
  3. Položíme lísteček máty pokapeme javorovým sirupem a podáváme.