Kaše z hrušek
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Cukr skořicový |
2 ks |
Hrušky |
750 g |
Krupky trhané |
50 g |
Mléko plnotučné |
1 l |
Smetana 33% (šlehačka) |
5 dl |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté krupky - lámanku dobře promyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vodou a necháme je namočené několik hodin (2-3 hodiny). Poté je scedíme, vložíme do hrnce (mlékovar) s vařícím mlékem a smetanou do které jsme přidali 2 špetky soli. Za častého promíchání je pomalu uvaříme doměkka. Vaříme je 40-50 minut.
- Mezitím, než se nám krupky uvaří, omyjeme, oloupeme a rozkrájíme hrušky. Zbavíme je jadřinců, pokrájíme je na plátky a dáme do kastrolu s 6 dl vody. Vaříme je přibližně 20 minut. Hrušky poté zcedíme, vložíme je do mléka ke krupkám a společně vše dovaříme doměkka.
- Nakonec osladíme podle chuti. Uvařenou směs necháme chvíli vychladnout a poté ji rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- Kaši znovu ohřejeme a podáváme ji samostatně posypanou skořicovým cukrem.