Pěna z bílé čokolády s likérem a pistáciemi
Ingredience
Čokoláda bílá |
300 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Pistácie |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Koňak vaječný |
80 ml |
Mléko plnotučné |
1.5 dl |
Pudinkový prášek - vanilkový |
20 g |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Čokoláda hořká |
70 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Smetanu s vanilkovým cukrem v kastrůlku svaříme, stáhneme ze sporáku, ihned přidáme na malé kousky nakrájenou čokoládu. Stálým mícháním čokoládu ve smetaně rozpustíme, necháme vychladnout.
- Do jiného kastrůlku vlijeme studené mléko, vložíme vyškrabanou vanilkovou dřeň, přisypeme pudinkový prášek, vanilkový a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, na mírném ohni za stálého míchání uvaříme pudink. Stáhneme ze sporáku, ihned vmícháme likér a dobře promícháme.
- Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s vychladlou čokoládovou pěnou, přimícháme drobně nasekané pistáciové oříšky.
- Lžicí nabíráme porce z připravené pěny, jako kopečky pokládáme na dezertní talíře. Přelijeme omáčkou, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a servírujeme.