Pěna z bílé čokolády s likérem a pistáciemi

Ingredience


Čokoláda bílá 300 g
Cukr vanilka 20 g
Pistácie 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Koňak vaječný 80 ml
Mléko plnotučné 1.5 dl
Pudinkový prášek - vanilkový 20 g
Vanilkový lusk 1 ks
Čokoláda hořká 70 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smetanu s vanilkovým cukrem v kastrůlku svaříme, stáhneme ze sporáku, ihned přidáme na malé kousky nakrájenou čokoládu. Stálým mícháním čokoládu ve smetaně rozpustíme, necháme vychladnout.
  2. Do jiného kastrůlku vlijeme studené mléko, vložíme vyškrabanou vanilkovou dřeň, přisypeme pudinkový prášek, vanilkový a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, na mírném ohni za stálého míchání uvaříme pudink. Stáhneme ze sporáku, ihned vmícháme likér a dobře promícháme.
  3. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou smícháme s vychladlou čokoládovou pěnou, přimícháme drobně nasekané pistáciové oříšky.
  4. Lžicí nabíráme porce z připravené pěny, jako kopečky pokládáme na dezertní talíře. Přelijeme omáčkou, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a servírujeme.