Doma pečené křupavé oplatky
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Hera |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do misky vsypeme prosátou mouku, přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, vsypeme cukr, vanilkový cukr, nakonec přidáme bílek. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které naplníme do cukrářského sáčku.
- Plech vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou a na celou plochu vedle sebe nastříkáme různé tvary. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupních do zlatova.
- Po upečení vytáhneme z trouby a ještě z teplých kousků tvarujeme například vějířky, trubičky i jiné tvary podle vlastní fantazie.