Doma pečené křupavé oplatky

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 20 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Hera 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky vsypeme prosátou mouku, přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, vsypeme cukr, vanilkový cukr, nakonec přidáme bílek. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které naplníme do cukrářského sáčku.
  2. Plech vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou a na celou plochu vedle sebe nastříkáme různé tvary. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupních do zlatova.
  3. Po upečení vytáhneme z trouby a ještě z teplých kousků tvarujeme například vějířky, trubičky i jiné tvary podle vlastní fantazie.