Restované žampióny s citrónovou šťávou
Ingredience
Citronová šťáva |
1.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
3 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté žampióny osušíme, pokrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- V pánvi rozpálíme máslo s olejem, žampiony orestujeme z každé strany do zlatova. Žampióny ochutíme solí, pepřem, podle chuti pokapeme citrónovou šťávou. Houby podáváme jako přílohu rybám nebo pečenému a dušenému masu. Na talířích žapmpióny posypeme petrželkou.