Restované žampióny s citrónovou šťávou

Ingredience


Citronová šťáva 1.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř bílý 3 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté žampióny osušíme, pokrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
  2. V pánvi rozpálíme máslo s olejem, žampiony orestujeme z každé strany do zlatova. Žampióny ochutíme solí, pepřem, podle chuti pokapeme citrónovou šťávou. Houby podáváme jako přílohu rybám nebo pečenému a dušenému masu. Na talířích žapmpióny posypeme petrželkou.