Pikantní okurky

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Ocet vinný červený 1 dl
Okurky 400 g
Pepř bílý 2 špetka
Pepř citronový 2 špetka
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mladé salátové skleníkové okurky omyjeme a pokrájíme na tenké plátky, poté vložíme do mísy. V druhé misce smícháme 1 dl octa s 2 lžícemi vody, 2 lžícemi cukru, 2 špetkami soli, 2 špetkami černého pepře, 2 špetkami citrónového pepře a zálivku dobře promícháme. Omyjeme petrželku kudrnku a mladý čerstvý kopr. Bylinky omyjeme, drobně pokrájíme. Zálivkou přelijeme okurky, promícháme, přidáme bylinky a znovu promícháme. Okurky před podáváním dáme vychladit alespoň na 30 minut do chladničky.