Pikantní okurky
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný červený |
1 dl |
Okurky |
400 g |
Pepř bílý |
2 špetka |
Pepř citronový |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mladé salátové skleníkové okurky omyjeme a pokrájíme na tenké plátky, poté vložíme do mísy. V druhé misce smícháme 1 dl octa s 2 lžícemi vody, 2 lžícemi cukru, 2 špetkami soli, 2 špetkami černého pepře, 2 špetkami citrónového pepře a zálivku dobře promícháme. Omyjeme petrželku kudrnku a mladý čerstvý kopr. Bylinky omyjeme, drobně pokrájíme. Zálivkou přelijeme okurky, promícháme, přidáme bylinky a znovu promícháme. Okurky před podáváním dáme vychladit alespoň na 30 minut do chladničky.