Minutkové roštěnky Entrecote
Ingredience
Hovězí roštěnka níz. peč. |
400 g |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Hranolky |
200 g |
Máslo čerstvé |
55 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nízký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Z připraveného masa odkrojíme přes vlákno plátky silné 1,5 až 2 cm o hmotnosti cca 150 - 200 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a vrátíme do původního tvaru. Takto připravené roštěnky na osolené pánvi v rozpáleném másle po obou stranách rychle opečeme na každé straně 3 až 4 minuty, tedy celkem maximálně 8 minut. Roštěnky po upečení mají být vždy uvnitř trochu růžové a šťavnaté. Déletrvajícím pečením se veskrz propečou, poté by byly tuhé a suché.
- Upečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře.
- Do pánve přilijeme vývar, krátce povaříme, zjemníme máslem a roštěnky jím přelijeme.
- Jako přílohu podáváme smažené hranolky.