Minutkové roštěnky Entrecote

Ingredience


Hovězí roštěnka níz. peč. 400 g
Hovězí vývar základní 100 ml
Hranolky 200 g
Máslo čerstvé 55 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nízký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Z připraveného masa odkrojíme přes vlákno plátky silné 1,5 až 2 cm o hmotnosti cca 150 - 200 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a vrátíme do původního tvaru. Takto připravené roštěnky na osolené pánvi v rozpáleném másle po obou stranách rychle opečeme na každé straně 3 až 4 minuty, tedy celkem maximálně 8 minut. Roštěnky po upečení mají být vždy uvnitř trochu růžové a šťavnaté. Déletrvajícím pečením se veskrz propečou, poté by byly tuhé a suché.
  2. Upečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře.
  3. Do pánve přilijeme vývar, krátce povaříme, zjemníme máslem a roštěnky jím přelijeme.
  4. Jako přílohu podáváme smažené hranolky.