Bílá čokoládová pěna s pomeranči
Ingredience
Cukr krupice |
70 g |
Likér pomerančový |
1 dl |
Pomeranče |
4 ks |
Vodka |
50 ml |
Čokoláda bílá |
250 g |
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pomeranče oloupeme, odstraníme bílou dužinu, rozdělíme na jednotlivé měsíčky, nakrájíme na menší kousky a dáme do vhodné nádoby. Posypeme cukrem, zalijeme vodkou a pomerančovým likérem. Vše promícháme, vložíme do lednice na celou noc odležet.
- Do smetany v kastrůlku přisypeme vanilkový cukr, vyškrábaná semínka z vanilkového lusku, za stálého míchání přivedeme k varu. Poté odstavíme a přidáme na malé kousky pokrájenou čokoládu. Mícháme až do rozpuštění čokolády, kastrůlek přiklopíme, vložíme na ceelou noc do lednice. Poté smetanu vyšleháme na hladkou pěnu, do které přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou tmavou čokoládu (70 g), důkladně promícháme.
- Odležené pomeranče ve vodce rozdělíme do skleněných pohárů, na ně dáme připravenou čokoládovou pěnu. Nakonec povrch poháru ozdobíme zbylou hrubě nastrouhanou hořkou čokoládou a polijeme šťávou, ve které byly namočené pomeranče.