Bílá čokoládová pěna s pomeranči

Ingredience


Cukr krupice 70 g
Likér pomerančový 1 dl
Pomeranče 4 ks
Vodka 50 ml
Čokoláda bílá 250 g
Čokoláda hořká 100 g
Cukr vanilka 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomeranče oloupeme, odstraníme bílou dužinu, rozdělíme na jednotlivé měsíčky, nakrájíme na menší kousky a dáme do vhodné nádoby. Posypeme cukrem, zalijeme vodkou a pomerančovým likérem. Vše promícháme, vložíme do lednice na celou noc odležet.
  2. Do smetany v kastrůlku přisypeme vanilkový cukr, vyškrábaná semínka z vanilkového lusku, za stálého míchání přivedeme k varu. Poté odstavíme a přidáme na malé kousky pokrájenou čokoládu. Mícháme až do rozpuštění čokolády, kastrůlek přiklopíme, vložíme na ceelou noc do lednice. Poté smetanu vyšleháme na hladkou pěnu, do které přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou tmavou čokoládu (70 g), důkladně promícháme.
  3. Odležené pomeranče ve vodce rozdělíme do skleněných pohárů, na ně dáme připravenou čokoládovou pěnu. Nakonec povrch poháru ozdobíme zbylou hrubě nastrouhanou hořkou čokoládou a polijeme šťávou, ve které byly namočené pomeranče.