Finské smažené brambory s vepřovým masem
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
2 ks |
Olej slunečnicový |
5 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vepřová plec |
200 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté brambory uvaříme v 1,5 litru vody do měkka. Poté je scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule pokrájíme na tenké plátky, vepřovou plec rozkrájíme na kostičky.
- Brambory, cibuli a maso dáme do mísy, dobře promícháme.
- V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Po menších částech (čtvrtináche) vložíme do síta bramborovou směs s masem a cibulí, smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Ochutíme solí, pepřem, necháme okapat a ihned podáváme jako přílohu k rybám, zelenině nebo masu.