Finské smažené brambory s vepřovým masem

Ingredience


Brambory 1 kg
Cibule 2 ks
Olej slunečnicový 5 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vepřová plec 200 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté brambory uvaříme v 1,5 litru vody do měkka. Poté je scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule pokrájíme na tenké plátky, vepřovou plec rozkrájíme na kostičky.
  2. Brambory, cibuli a maso dáme do mísy, dobře promícháme.
  3. V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Po menších částech (čtvrtináche) vložíme do síta bramborovou směs s masem a cibulí, smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Ochutíme solí, pepřem, necháme okapat a ihned podáváme jako přílohu k rybám, zelenině nebo masu.