Norská rybí vařená směs

Ingredience


Brambory vařené 500 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 3 špetka
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 3 dl
Sůl 0.5 polévková lžíce
Tuňák vařený 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z vařeného vykostěného tuňáka pokrájíme na kousky. Oloupané vařené brambory (z předešlého dne) pokrájíme na kostičky.
  2. V hluboké pánvi (nebo hrnci) rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní za stálého míchání přiléváme smetanu a pomalu povaříme asi 10 - 15 minut. Přidáme maso z tuňáka, brambory, sůl, pepř, muškátový oříšek, citrónovou šťávu, dobře promícháme a krátce (asi 1 - 2 minuty) provaříme. Hned horkou rybí směs dáme na talíře a servírujeme.