Norská rybí vařená směs
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
3 špetka |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
3 dl |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Tuňák vařený |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso z vařeného vykostěného tuňáka pokrájíme na kousky. Oloupané vařené brambory (z předešlého dne) pokrájíme na kostičky.
- V hluboké pánvi (nebo hrnci) rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně do ní za stálého míchání přiléváme smetanu a pomalu povaříme asi 10 - 15 minut. Přidáme maso z tuňáka, brambory, sůl, pepř, muškátový oříšek, citrónovou šťávu, dobře promícháme a krátce (asi 1 - 2 minuty) provaříme. Hned horkou rybí směs dáme na talíře a servírujeme.