Domácí chléb se šunkou a sýrem

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 75 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 230 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Šunka dušená 75 g
Sýr Eidam cihla 40% 130 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava pečení: na pečicí papír rozetřeme lžíci másla, poté papírem vyložíme hlubší formu - nejvhodnější je typ formy na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
  2. Těsto: tvrdý sýr nastrouháme, šunku pokrájíme na drobné kousky, v mléce rozšleháme dvě celá vejce. Mouku, sůl, kypřící prášek do pečiva a mletou papriku prosejeme do hlubší formy. Sypké suroviny zpracujeme se změklým máslem do hrudkovté směsi. Potom přidáme mléko s vejci, těsto vypracujeme do hladka. Hotové těsto vložíme do připravené formy, vyhladíme stěrkou nebo nožem a pečeme přibližně 60 minut ve vyhřáté troubě. Hotový chléb necháme zčásti vychladnout ve formě, polovychladlý ho přemístíme na děrovanou podložku. Zcela vychladlý chléb servírujeme rozkrájený na jednotlivé krajíčky. Chutná nejlépe čerstvý.