Rajčatové houstičky

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Droždí sušené 20 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka chlebová 230 g
Rajčata sušená sterilovaná 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava pečení: plech na pečení a hlubší mísu vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 3 lžíce mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 230°C.
  2. Těsto: Prosátou mouku s kypřícím práškem a sušeným droždím
  3. ochutíme polovinou lžičky soli. Máslo rozehřejeme v rendlíku, se třemi lžícemi mléka a rozšlehaným vejcem vypracujeme hladké těsto. Hotové, důkladně prohnětené těsto necháme ve vymazané míse (přikryté utěrkou) kynout asi 80 minut. Poté do těsta zapracujeme prohnětáváním sušená rajčata a z těsta vyválíme na pomoučeném vále asi 8 bochánků. Ty rozložíme na plech s větším odstupem, protože při pečení těsto dost nabude.
  4. Těstové bochánky přikryjeme ubrouskem, necháme kynout dalších 30 minut, po této době houstičky potřeme lžící mléka a pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě do zlatova. Pečené houstičky necháme vychladnout na děrované podložce, servírujeme je jako slané pečivo.