Rajčatové houstičky
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Droždí sušené |
20 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka chlebová |
230 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava pečení: plech na pečení a hlubší mísu vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 3 lžíce mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 230°C.
- Těsto: Prosátou mouku s kypřícím práškem a sušeným droždím
- ochutíme polovinou lžičky soli. Máslo rozehřejeme v rendlíku, se třemi lžícemi mléka a rozšlehaným vejcem vypracujeme hladké těsto. Hotové, důkladně prohnětené těsto necháme ve vymazané míse (přikryté utěrkou) kynout asi 80 minut. Poté do těsta zapracujeme prohnětáváním sušená rajčata a z těsta vyválíme na pomoučeném vále asi 8 bochánků. Ty rozložíme na plech s větším odstupem, protože při pečení těsto dost nabude.
- Těstové bochánky přikryjeme ubrouskem, necháme kynout dalších 30 minut, po této době houstičky potřeme lžící mléka a pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě do zlatova. Pečené houstičky necháme vychladnout na děrované podložce, servírujeme je jako slané pečivo.