Dušené broskve pro alergiky
Ingredience
Broskve |
4 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Cukr moučkový |
225 g |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Voda pitná |
240 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme broskve, rozpůlíme a odpeckujeme.
- Do větší pánve nalijeme vodu, přidáme cukr a citronovou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu.
- Rozkrojíme vanilkový lusk a vyjmeme semínka, která i s luskem vložíme do vody. Mícháme při mírné teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Počkáme, dokud nezačne vřít, poté vaříme 1 minutu. Ztlumíme teplotu, necháme směs jen mírně probublávat.
- Vložíme broskve a necháme je 5 - 10 minut pod pokličkou dusit, aby změkly. V polovině dušení broskve obrátíme. Měkké vyndáme z pánve a šťávu svaříme, aby zhoustla na sirup. Vyjmeme vanilkový lusk, sirupem přelijeme broskve a podáváme.