Dušené broskve pro alergiky

Ingredience


Broskve 4 ks
Citrony 0.5 ks
Cukr moučkový 225 g
Vanilkový lusk 1 ks
Voda pitná 240 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme broskve, rozpůlíme a odpeckujeme.
  2. Do větší pánve nalijeme vodu, přidáme cukr a citronovou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu.
  3. Rozkrojíme vanilkový lusk a vyjmeme semínka, která i s luskem vložíme do vody. Mícháme při mírné teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Počkáme, dokud nezačne vřít, poté vaříme 1 minutu. Ztlumíme teplotu, necháme směs jen mírně probublávat.
  4. Vložíme broskve a necháme je 5 - 10 minut pod pokličkou dusit, aby změkly. V polovině dušení broskve obrátíme. Měkké vyndáme z pánve a šťávu svaříme, aby zhoustla na sirup. Vyjmeme vanilkový lusk, sirupem přelijeme broskve a podáváme.