Trubičky s bílou a hořkou čokoládou
Ingredience
Cukr moučkový |
150 g |
Hera |
70 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
170 g |
Poleva čokoládová bílá |
200 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Čokoláda hořká |
150 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do misky na kousky. Přisypeme cukr, 150 g prosáté mouky, přidáme bílky a vše důkladně vypracujeme na hladké, skoro tekoucí těsto.
- Plech vymažeme Herou, vysypeme zbylou moukou. Malou naběračkou nalijeme na plech vedle sebe kolečka o velikostí dlaně. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme 8 -10 minut. Po dopečení ještě teplá kolečka potřeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou. Ihned je stáčíme do trubiček, necháme čokoládu vychladnout a ztuhnout.
- Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které zlehka vmícháme 100 g nastrouhané hořké čokolády. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s libovolnou trubičkou a připravené trubičky plníme.
- Hotové trubičky rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky, posypeme zbylou nastrouhanou hořkou čokoládou a ihned podáváme.