Trubičky s bílou a hořkou čokoládou

Ingredience


Cukr moučkový 150 g
Hera 70 g
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 170 g
Poleva čokoládová bílá 200 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Čokoláda hořká 150 g
Cukr vanilka 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do misky na kousky. Přisypeme cukr, 150 g prosáté mouky, přidáme bílky a vše důkladně vypracujeme na hladké, skoro tekoucí těsto.
  2. Plech vymažeme Herou, vysypeme zbylou moukou. Malou naběračkou nalijeme na plech vedle sebe kolečka o velikostí dlaně. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme 8 -10 minut. Po dopečení ještě teplá kolečka potřeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou. Ihned je stáčíme do trubiček, necháme čokoládu vychladnout a ztuhnout.
  3. Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které zlehka vmícháme 100 g nastrouhané hořké čokolády. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s libovolnou trubičkou a připravené trubičky plníme.
  4. Hotové trubičky rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky, posypeme zbylou nastrouhanou hořkou čokoládou a ihned podáváme.