Parmezánové kořeněné sušenky

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Kari koření 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Cheshire 100 g
Sýr Parmezán 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava pečení: Asi 4 plechy na pečení vymažeme 2 lžícemi másla, na pomoučení válu si odložíme 4 lžíce hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
  2. Těsto: Sýry nastrouháme. Do hlubší mísy prosijeme mouku se solí, přidáme kari koření a nastrouhané sýry. Moučnou směs se sýry zpracujeme společně se změklým máslem do hladkého těsta. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na větší, tenký obdélníkový plát, ze kterého vykrájíme obdélníkovým vykrajovátkem asi 40 ks sušenek. Vykrájené tvary rozložíme na vymazané plechy tak, aby se jednotlivé kousky nedotýkaly, pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě dozlatova. Sušenky necháme vychladnout na děrované podložce a servírujeme je k vínu, jako pohoštění.