Kreolský chléb

Ingredience


Chlebový kvásek 25 g
Kokos - mletý (Kopra) 60 g
Mandle 60 g
Med včelí 20 ml
Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická 650 g
Olej olivový 60 ml
Olivy černé 100 g
Pepř černý mletý 4 g
Sůl 5 g
Tresť vanilková 4 ml
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nalijeme vodu, olej a med, přidáme mouku, nastrouhaný kokos, polovinu mandlí nasekaných nahrubo, rozpůlené vypeckované olivy, vanilkovou tresť, sůl a pepř. Vmícháme kvásek a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a po zaznění signálu přihodíme druhou polovinu nasekaných mandlí a necháme péct.