Kreolský chléb
Ingredience
Chlebový kvásek |
25 g |
Kokos - mletý (Kopra) |
60 g |
Mandle |
60 g |
Med včelí |
20 ml |
Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
650 g |
Olej olivový |
60 ml |
Olivy černé |
100 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sůl |
5 g |
Tresť vanilková |
4 ml |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy nalijeme vodu, olej a med, přidáme mouku, nastrouhaný kokos, polovinu mandlí nasekaných nahrubo, rozpůlené vypeckované olivy, vanilkovou tresť, sůl a pepř. Vmícháme kvásek a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a po zaznění signálu přihodíme druhou polovinu nasekaných mandlí a necháme péct.