Tvarohové taštičky s ořechovou náplní

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Droždí 0.5 kostka
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mouka polohrubá 300 g
Olej slunečnicový 80 ml
Olej z vlašských ořechů 80 ml
Sůl 0.5 špetka
Tvaroh měkký - nízkotučný 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Cukr vanilka 40 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mléko plnotučné 2 dl
Ořechy vlašské 100 g
Tvaroh měkký - nízkotučný 150 g
Cukr moučkový 50 g
Jahody zahradní 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr, rozklepneme vejce, osolíme, vlijeme olej. Vše dobře promícháme, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, na mouku drobně rozdrobíme droždí. Ze surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple 15 minut vykynout.
  2. Do vhodné nádoby dáme tvaroh na náplň, smícháme s vanilkovým cukrem. Do studeného mléka v kastrůlku přidáme med, přisypeme pomleté ořechy a povaříme do rozpuštění medu. Necháme vychladnout, smícháme s připraveným tvarohem.
  3. Vykynuté těsto dáme na moukou vysypaný vál, rozválíme ho na velký plát, silný 4-5 mm. Skleničkou vytlačíme kolečka, do středu každého položíme 1 lžíci ořechové náplně. Konce těsta důkladně slepíme k sobě do vějíře.
  4. Taštičky skládáme je na olejem vymazaný plech, který vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 15-20 minut. Upečené necháme mírně vychladnout na plechu, potom je rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem, talíře ozdobíme čerstvými jahody a podáváme.