Tvarohové taštičky s ořechovou náplní
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Droždí |
0.5 kostka |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
300 g |
Olej slunečnicový |
80 ml |
Olej z vlašských ořechů |
80 ml |
Sůl |
0.5 špetka |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr vanilka |
40 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
2 dl |
Ořechy vlašské |
100 g |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
150 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Jahody zahradní |
300 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr, rozklepneme vejce, osolíme, vlijeme olej. Vše dobře promícháme, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, na mouku drobně rozdrobíme droždí. Ze surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple 15 minut vykynout.
- Do vhodné nádoby dáme tvaroh na náplň, smícháme s vanilkovým cukrem. Do studeného mléka v kastrůlku přidáme med, přisypeme pomleté ořechy a povaříme do rozpuštění medu. Necháme vychladnout, smícháme s připraveným tvarohem.
- Vykynuté těsto dáme na moukou vysypaný vál, rozválíme ho na velký plát, silný 4-5 mm. Skleničkou vytlačíme kolečka, do středu každého položíme 1 lžíci ořechové náplně. Konce těsta důkladně slepíme k sobě do vějíře.
- Taštičky skládáme je na olejem vymazaný plech, který vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 15-20 minut. Upečené necháme mírně vychladnout na plechu, potom je rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem, talíře ozdobíme čerstvými jahody a podáváme.