Chlebová buchta s rozinkami
Ingredience
Chléb toastový |
200 g |
Cukr krupice |
80 g |
Kandovaná pomerančová kůra |
30 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
600 ml |
Nové koření mleté |
3 g |
Rozinky tmavé |
30 g |
Skořice mletá |
5 g |
Tuk |
25 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plátky toastového chleba bez kůrky natrháme na menší kousky, polovinu nasypeme do tukem vymazaného pekáčku, zasypeme polovinou rozinek, polovinou kandované kůry, přidáme druhou polovinu chleba a posypeme zbytkem rozinek a kůry. Mléko ohřejeme, přimícháme cukr, žloutky, máslo a zalijeme chlebovou směs v pekáčku. Necháme 0.5 hodiny odležet. Posypeme mletou skořicí, novým kořením, pekáček vložíme do většího pekáče s trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ve vodní lázni zhruba 45 minut.
- Buchtu vyjmeme, naporcujeme a ještě teplou podáváme.