Chlebová buchta s rozinkami

Ingredience


Chléb toastový 200 g
Cukr krupice 80 g
Kandovaná pomerančová kůra 30 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 600 ml
Nové koření mleté 3 g
Rozinky tmavé 30 g
Skořice mletá 5 g
Tuk 25 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky toastového chleba bez kůrky natrháme na menší kousky, polovinu nasypeme do tukem vymazaného pekáčku, zasypeme polovinou rozinek, polovinou kandované kůry, přidáme druhou polovinu chleba a posypeme zbytkem rozinek a kůry. Mléko ohřejeme, přimícháme cukr, žloutky, máslo a zalijeme chlebovou směs v pekáčku. Necháme 0.5 hodiny odležet. Posypeme mletou skořicí, novým kořením, pekáček vložíme do většího pekáče s trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ve vodní lázni zhruba 45 minut.
  2. Buchtu vyjmeme, naporcujeme a ještě teplou podáváme.