Rynglový koláč
Ingredience
Citronová šťáva |
15 ml |
Cukr krupice |
80 g |
Cukr moučkový |
120 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mléko - podmáslí |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Ryngle |
900 g |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ryngle vypeckujeme, nakrájíme na drobné kousky, vsypeme do mísy, přidáme cukr, citronovou šťávu, promícháme a rozprostřeme na dno pekáčku, který jsme vymazali tukem.
- Mísu vytřeme do sucha, nasypeme do ní mouku, prášek na pečení, krupicový cukr, promícháme, přidáme vejce, přilijeme podmáslí, rozpuštěné máslo a vymícháme těsto. Těstem zakryjeme ryngle v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut.
- Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.