Rynglový koláč

Ingredience


Citronová šťáva 15 ml
Cukr krupice 80 g
Cukr moučkový 120 g
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Máslo čerstvé 75 g
Mléko - podmáslí 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Ryngle 900 g
Tuk 25 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryngle vypeckujeme, nakrájíme na drobné kousky, vsypeme do mísy, přidáme cukr, citronovou šťávu, promícháme a rozprostřeme na dno pekáčku, který jsme vymazali tukem.
  2. Mísu vytřeme do sucha, nasypeme do ní mouku, prášek na pečení, krupicový cukr, promícháme, přidáme vejce, přilijeme podmáslí, rozpuštěné máslo a vymícháme těsto. Těstem zakryjeme ryngle v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut.
  3. Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.