Čokoládové bábovičky se smetanovým krémem

Ingredience


Čokoláda bílá 70 g
Čokoláda hořká 30 g
Cukr třtinový 150 g
Kakao 25 g
Máslo čerstvé 130 g
Samokypřicí mouka 130 g
Tuk 30 g
Vejce slepičí 2 ks
Cukr třtinový 80 g
Máslo čerstvé 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formičky na bábovičky nebo na pudink vymažeme tukem. Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Přidáme vejce a znovu vyšleháme. Obě čokolády nalámeme na malé kousky, přidáme k vyšlehané hmotě, přisypeme mouku, kakao a vymícháme těsto, kterým naplníme formičky. Vyskládáme do většího pekáčku, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ve vodní lázni zhruba 50 minut.
  2. V kastrůlku ohřejeme smetanu, přidáme máslo, třtinový cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
  3. Vychladlé bábovičky vyklopíme na talířky, polijeme smetanovým krémem a podáváme.