Telecí játra na oreganu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Játra telecí |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej slunečnicový |
40 ml |
Oregano sušené |
4 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
6 g |
Víno bílé |
40 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme oreganem a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmažíme z obou stran dozlatova. Játra rozdělíme na talíře a osolíme.
- Do výpeku v pánvi přisypeme posekaný česnek, osmahneme, přilijeme víno, krátce provaříme a přelijeme játra na talířích.