Brioškový chléb s arašídy a zázvorem
Ingredience
Arašídová pomazánka |
40 g |
Chlebový kvásek |
25 g |
Cukr třtinový |
80 g |
Mléko polotučné |
450 ml |
Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
650 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zázvor mletý |
6 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse ušleháme vejce do pěny, přilijeme mléko, přidáme změklé máslo, třtinový cukr, sůl, strouhaný zázvor a arašídovou pomazánku a nakonec tmavou mouku. Vmícháme kvásek, přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na brioškový chléb a necháme péct.