Telecí játra na víně
Ingredience
Cibule |
250 g |
Játra telecí |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej slunečnicový |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rýže dušená |
400 g |
Šalvěj čerstvá |
20 g |
Sůl |
6 g |
Víno červené |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, šalvěj posekáme najemno.
- V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmažíme z obou stran dozlatova. Játra vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli a orestujeme. Přidáme šalvěj, podlijeme vínem a krátce podusíme. Přidáme játra, osolíme, prohřejeme a odstavíme.
- Játra i s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s rýží.