Telecí játra na víně

Ingredience


Cibule 250 g
Játra telecí 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej slunečnicový 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Rýže dušená 400 g
Šalvěj čerstvá 20 g
Sůl 6 g
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, šalvěj posekáme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmažíme z obou stran dozlatova. Játra vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli a orestujeme. Přidáme šalvěj, podlijeme vínem a krátce podusíme. Přidáme játra, osolíme, prohřejeme a odstavíme.
  3. Játra i s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s rýží.