Hovězí játra na víně
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
10 ml |
Játra hovězí |
600 g |
Máta |
10 g |
Olej olivový |
35 g |
Paprika mletá pálivá |
2 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
15 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Strouhanka |
25 g |
Sůl |
8 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
800 ml |
Cibule |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 40 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku a lístky máty posekáme najemno.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a zpěníme. Přidáme petrželku, mátu, pepř, skořici a pálivou papriku, promícháme, játra nakrájíme na nudličky a přimícháme do pánve. Podlijeme vínem, 1/3 vývaru z jater, zasypeme strouhankou a dusíme doměkka.
- Játra upravíme na talíře, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a podáváme.