Hovězí játra na víně

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 10 ml
Játra hovězí 600 g
Máta 10 g
Olej olivový 35 g
Paprika mletá pálivá 2 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 15 g
Skořice mletá 1 špetka
Strouhanka 25 g
Sůl 8 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 800 ml
Cibule 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 40 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku a lístky máty posekáme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a zpěníme. Přidáme petrželku, mátu, pepř, skořici a pálivou papriku, promícháme, játra nakrájíme na nudličky a přimícháme do pánve. Podlijeme vínem, 1/3 vývaru z jater, zasypeme strouhankou a dusíme doměkka.
  3. Játra upravíme na talíře, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a podáváme.