Telecí ledvinky na víně

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 120 g
Máslo čerstvé 30 g
Masox 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Muškátový květ 1 špetka
Olej olivový extra panenský 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 20 g
Protlak rajčatový sterilovaný 20 g
Sůl 8 g
Telecí ledviny 600 g
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí ledvinky zbavíme tuku, odblaníme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, bobkový list, zpěníme, posypeme moukou a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, přidáme masox, rajčatový protlak a vaříme, dokud omáčka neztratí moučnou příchuť. Okořeníme muškátem, solí, pepřem, přidáme petrželku a krátce podusíme dohusta.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme plátky ledvinek a smažíme 2 minuty. Ledvinky vyjmeme, do pánve nalijeme víno, omáčku z hrnce, promícháme, provaříme, přimícháme ledvinky, prohřejeme a odstavíme.
  4. Ledvinky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.