Telecí ledvinky na víně
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
120 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Masox |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
20 g |
Protlak rajčatový sterilovaný |
20 g |
Sůl |
8 g |
Telecí ledviny |
600 g |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí ledvinky zbavíme tuku, odblaníme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, bobkový list, zpěníme, posypeme moukou a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, přidáme masox, rajčatový protlak a vaříme, dokud omáčka neztratí moučnou příchuť. Okořeníme muškátem, solí, pepřem, přidáme petrželku a krátce podusíme dohusta.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme plátky ledvinek a smažíme 2 minuty. Ledvinky vyjmeme, do pánve nalijeme víno, omáčku z hrnce, promícháme, provaříme, přimícháme ledvinky, prohřejeme a odstavíme.
- Ledvinky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.